Rallarliv – Lyckans höjd

Första fredagen i Maj månad har passerat. Det innebär en ny bok i serien Rallarliv. Kjell E. Genberg skriver så här om denna del:

Lyckans höjd är namnet på ett hus med vackra kvinnor som har kommit för att ta hand om rallarnas lediga tid — och deras pengar. Det visar sig att huset drivs av ett par gamla bekanta till Robert, nämligen zigenarkvinnorna Elisaveta och Catharina.När de ber om hans hjälp och skydd mot sina hämndlystna bröder flyttar Robert in i huset. Det händer mystiska och skrämmande saker denna vinter i Ångermanland. Den gamle rallaren Kalle Kanonski, som skadats och fått sparken från järnvägsbygget, blir mördad och om nätterna försöker någon elda upp huset på höjden. Och Robert får mer bekymmer när hans före detta fästmö plötsligt försvinner.

Detta är femte boken om Robert Stark — den unge vackre pojke som i slutet av 1800-talet blev rallare och kvinnornas gunstling på grund av att han var så olik andra män

Du hittar ditt exemplar hos din närmaste E-bokhandlare eller bibliotek via den här länken.

Rallarliv - Lyckans höjd

Rallarliv – Lyckans höjd

 • Barbro Lundgren

  Hej!
  Jag måste enbart få passa på att fråga- jag fick av en slump se på Bokus att ni släpper gamla böcker av Jenny Berthelius, och det är därför som jag måste passa på att fråga om ni/du planerar att släppa följande två böcker skrivna av henne:
  Sällskapslek
  Spegeln

  Jag läste de båda böckerna för 30 år sedan och minns fortfarande hur bra, välskrivna och spännande de var. Är ganska säker på att det var så de hette.
  Så därför undrar jag om du vet ifall ni har några planer på att släppa dessa två böcker av Jenny Berthelius?
  Vore tacksam för svar!

  mvh
  Barbro

 • Göran Waldt

  Hej Barbro

  Jodå, de kommer. Vi har fått förmånen att ge ut alla Jennys böcker. Vi börjar med alla deckare, som ska komma här i en strid ström. Just nu pågår redigeringen av Sällskapslek och jag hoppas den finns tillgänglig i slutet av Maj. Spegeln tillhör ju den senare delen av Jennys produktion. Den kom ut 1982. Jag har ingen exakt utgivningsplan.

  Jag hade förmånen att träffa Jenny och dottern Marie i Malmö över lunch för någon vecka sedan. Vi hade ett mycket givande och positivt samtal. Därför är det extra skojigt att vi har fått den förmånen på Melker Förlag att ge ut hennes böcker.

  Göran Waldt