Gårdarna runt sjön – Birgit Th. Sparre

Vill bara meddela, med stor stolthet, att vi på Melker Förlag fått förmånen att ge ut Birgit Th. Sparres klassiska romansvit om gårdarna runt sjön. Den handlar om gårdarna runt sjön Åsunden, som ligger söder om Ulricehamn. Fyra av de fem gårdarna finns runt sjön. Jag kommer att återkommer med mera information.

Så här inledes den första boken: ”Sjön var vackrare än andra sjöar, med gröna holmar, lummiga näs och djupa vikar, där gula och vita näckrosor blommade sommaren om. Sjön låg i en trakt där historia, sägen och legend fyllde luften, likt tysta vingslag av sagans fågel Fenix. Verklighetens vardagsprosa blandades med förgångna tiders storhet där ära och bragd, trohet och mod blivit till språkets skönaste lyrik.
Sjön med de leende stränderna och de blånande bergens bakgrund hade genom tiderna blivit en oomstridd medelpunkt. Liksom med tusen osynliga trådar, spunna av ödets gudinnor, band sjön med outslitliga bojor alla dem som växt upp vid dess sagoomsusade stränder.”

På Onsdag kommer den första boken ut. Sedan följer de övriga nio i serien efterhand.

Omslag-4_6

För dig som är intresserad, Ja vi kommer givetvis att ge ut de övriga böckerna som Birgit har skrivit. Dock vet jag inte exakt när, ännu.