Den mest otillåtna – Karin Jonsson

Så snabbt att Line knappt han registrera vad som hänt hade han dragit henne intill sig och lagt ner henne under sig i sängen. Hon spärrade upp sina ögon och såg skräckslaget, och inte alltför lite förtjust, upp i hans ansikte.
”Vad gör du?” sa hon, och gjorde ett fåfängt försök att skjuta bort honom med sin fortfarande fria hand.
”Jag tänker kyssa dig.” svarade han enkelt.
Sommaren 1636 reser lågättade Line Axelsdotter med sin bästa väninna, friherrinnan Amelie af Vindelhööij, när denna ska gifta sig med en okänd, förmögen kapten. Mot sin vilja känner Line sig dragen till den hårde och barske mannen, och när hon tvingas ingå ett avtal med kaptenen, för att underlätta livet för Amelie, kan hon inte låta bli att falla handlöst för honom.
I en värld där status och förmögenhet är allt som spelar någon roll är en romans mellan dem inte bara opassande, den är otillåten. Ändå inleder de en helt omöjlig kärleksaffär.
Alltmedan bröllopet närmar sig med stormsteg inser Line att hon kommer bli tvungen att välja.
Men hur är det möjligt att välja mannen hon älskar, när hon vet att det kommer förstöra hela livet för de människor hon bryr sig om mest?
Den mest otillåtna är en historisk romance som utspelar sig i Sverige, mitt under det trettioåriga kriget. Den innehåller allt som läsarna av genren älskar – historiska miljöer, omöjlig kärlek och het, otyglad passion.

Några röster om boken:

En av de bästa romantiska romanerna på mycket länge. Läs den.
Emma 36

Jag kunde inte lägga ifrån mig läsplattan. Jag måste bara få reda på hur det blev. På slutet kom tårarna.
Saga 49

Det är sällan jag läser romantik. Men den här fängslade mig från första början. Riktigt bra. Jag längtar redan efter Karins nästa bok.
Magdalena 23

Åhh så vackert skriven.
Berit 64

Här hittar du ditt absolut egna exemplar.

Omslag-4_6