Bandet – Kjell E. Genberg

Underhållningsroman? Ja, boken handlar om den sorts underhållning som popbanden på 60 talet och dansbanden på 70 talet åstadkommit.
Men det är bara en liten bit av sanningen. BANDET berättar om några unga, ambitiösa, självlärda musikers irrfärder i en kallt kommersiell värld. Om deras förhoppningar, deras idoldrömmar, fans och fiender. Om hur det så småningom går upp för dem att de inte räcker till själva. Alltför starka krafter styr den värld de lever i och de managers och impressarier de träffar leker ofta större än de är.
Bandet i BANDET är fiktivt, men de rör sig i en pseudovärld som var verklig för många förhoppningsfulla popgrupper för ett antal år sedan.
Det är en spänningsroman också. En av medlemmarna i bandet dör hastigt i något som verkar vara en olyckshändelse. Till att börja med accepterar man olycksteorin, men sedan kommer det fram saker som får musikerna att tvivla.

Kjell E Genberg kan popvärlden. På 60 talet var han manager och PR man för flera av Sveriges mest kända popband, sådana man hörde på Tio i Topp sedan de gjort ”kupper” mot det programmet. I boken BANDET är han inte den som stryker medhårs. De som var med på den tiden kan räkna med att finnas med i BANDET också.
För dem som växte upp med Beatles musik är det här en nostalgisk bok. För dem som är ute och dansar till olika dansorkestrar är BANDET en liten lärobok i hur det kan gå till bakom kulisserna.
Det är alltid vackrast bakom scenen…Omslag-4_6